maanantai 20. maaliskuuta 2017

Terveellisempi pizza

Tykkään pizzasta, mutta koska yritän syödä mahdollisimman vähän valkoista vehnäjauhoa (siitä tulee hirveästi tyhjiä kaloreita), olen kokeillut tosi paljon erilaisia pizzareseptejä. Jokin aika sitten löysin mun uuden suosikin – raejuustosta tehdyn pizzapohjan. Terveellisyyden lisäksi tämä resepti on niin helppo tehdä, että siinä ei ole mahdollista epäonnistua. Paitsi jos unohdat pizzan uuniin. 

Meidän perheessä pidetään eniten jauhelihapizzasta, mutta valmistan usein myös tonnikalapizzaa. Tällä kertaa laitoin täytteeksi valkosipulia, sipulia, kanajauhelihaa, rukolaa, tomaattia ja juustoa. 

Pohja (iso pellillinen): 

400g raejuustoa
4 kananmunaa
100g täysjyvävehnäjauhoa 
vähän kuivattuja yrttejä (esimerkiksi oreganoa)

Jos haluat, niin voit lisätä suolaa tai vaikka muitakin mausteita, mutta esimerkiksi Lidlin raejuusto on minun mielestä ihan riittävän suolainen. 
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, sen jälkeen lisää raejuusto, jauho ja mausteet. Sekoita kunnolla. Levitä taikina tasaisesti pellille. Laita 180 asteeseen uuniin noin 15 minuutiksi. Sen näkee, milloin pohja on sopivan kypsä. Tykkään rapeista reunoista eli usein annan pohjan olla vähän pidemmänkin ajan uunissa. 

Sinä aikana, kun pizza on uunissa, voit valmistaa täytteet – hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota ne rasvassa pannulla, ruskista ja mausta (minä laitan esim. suolaa, mustapippuria, chiliä, kuivattua timjania, savustettua paprikaa, muutaman ruokalusikallisen sitruunamehua) jauheliha, leikkaa tomaattisiivut ja hienonna rukola. 

Kun olet tyytyväinen pohjaan, ota se uunista, levitä sen päälle ohut kerros ketsuppia ja lisää täytteet. Juuston voit lisätä heti tai sitten ihan lopussa, miten itse haluat. Minä laitan tavallisesti kaikki täytteet kerralla. Sitten pizza taas noin 20 minuutiksi uuniin. Lopputulos on kevyt ja mehukas.

Tarjoilen pizzaa salaatin kera ja jo aamuksi koko pellillinen on yleensä syöty. Maistuu vaan niin hyvältä. Vaikka se on ns terveellisempi vaihtoehto, siitä pitävät sekä naiset että miehet ja lapset. 



Hyvää ruokahalua!

No Comments Yet, Leave Yours!