torstai 23. maaliskuuta 2017

Tulen kohta hulluksi eli ostoslista vauvalle

Uskon, että melkein jokainen odottava nainen suunnittelee olevansa maailman paras äiti. Niin minäkin. Tällä hetkellä, kun vauva asuu vielä mahassani ja tuntee olonsa mukavaksi, äitiys tarkoittaa ensisijaisesti valmistautumista uuden perheenjäsenen saapumiseksi.

Tietojani siitä, mitä vastasyntynyt vauva tarvitsee, voisi ainakin ihan alussa sanoa vaatimattomaksi. Tietysti hän kaipaa rakkautta, ruokaa sekä valtavan määrän huomiota, mutta lista ei pääty tähän. Osasin heti laittaa ostoslistaan lastenvaunut, turvakaukalon, sängyn, vaatteet ja vaipat. Pian kuitenkin selvisi, että ne muodostavat vain erittäin pienen osan kaikesta, jota tarvitsemme. Äitiyspakkaus rauhoittaa minua jonkun verran, koska siitä löytyy paljon hyödyllistä. Toisaalta kun luen vauvaryhmissä (vietän siellä viime aikoina ehkä vähän liikaa aikaa) muiden tulevien äitien kommentteja, jossa kerrotaan, että laskettu aika on esimerkiksi syyskuussa ja k a i k k i on ostettu, alkaa päätä särkemään. Miten se on edes mahdollista? Meillä on vieläkin ne yhdet HM:in tossut.
Vaihtoehtoja on melkein loputtomasti ja oikean valitseminen tuntuu usein mahdottomalta. Mulla ei olisi mitään ongelmia, jos shoppailu olisi helppoa. Tyyliin, että vauva tarvitsee vaunut, mene vaan kauppaan ja osta ne parhaat ja juuri sopivanhintaiset vaunut, jotka sinua jo ovella odottavat. Meidän täytyy kumminkin ihan itse päättää, mikä on budjettissamme paras/turvallisin/kaunein valinta.

Nykyään on mun ostoslista kasvanut pelottavan pitkäksi ja en ole enää varma, että siinä on vain oikeasti tarpeellisia juttuja. Esimerkiksi sitterit ja vauvakeinut, joita moni kehuu taivaaseen, mutta toinen haluaisi kieltää ne kokokaan. Tai rintapumppu. Jos ostan rintapumpun, niin onko sähköinen parempi? En tiedä, kokemuksia on hyvin erilaisia.
Ja ne vaunut. Olen lukenut varmaan satoja arvosteluja, mutta en vieläkään osaa päättää, mikä olisi meille paras vaihtoehto. Jos onnistuu, ostamme vaunut käytettynä, vaikka mummit ovatkin sanoneet, että he maksavat. Todennäköisesti hankitaan jonkunlaiset Emmaljungan yhdistelmävaunut, jotka sopii hyvin lenkkeilyyn ja myös vaativassa maastossa liikkumiseen. Mutta minkälaiset? Jos on ehdotuksia, niin kertokaa ihmeessä. Turvakaukaloksi tulee luultavasti Maxi Cosi, esimerkiksi sellainen paketti. Cybex on kuulemma turvallisin, mutta olen tyytyväinen myös Maxi Cosin testituloksiin.

Mennään toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa Viroon ja haluan ehdottomasti käydä Brittonissa. Britton on jo vuonna 2004 perustettu virolainen lastentuotteiden merkki, joka edustaa pohjoismaista tyyliä. Huomasin kaupan edulliset hinnat silloin, kun kävimme Ülemiste keskuksessa ostamassa ystäväni vauvalle leluja.

Ainakin löysin meille täydellisen vauvakirjan, joka meni jo tilaukseenkin. Kirja, jonka on suunnitellut Katrin Sakk, on vironkielinen ja täysin mun maun mukaan tehty – minimalistinen ja väreiltään neutraali. Tykkään siitäkin, että "Üks pisike põnn" (eli "Eräs pieni kakara") lupaa vanhemmille sen täyttämisessä riittävästi vapautta. Mulla on kyllä ehkä hirvittävin käsiala koskaan, mutta toivotaan parasta.
Kuva: bebee.ee


No Comments Yet, Leave Yours!